İslami Evlilikte tanışma ve öneriler
21/11/2018 - 10:10 tarihinde yayınlandı

Dini kurallara göre gerçekleşen evliliklere İslami evlilik adı verilir. Bir evliliğin İslami evlilik adını alabilmesi için dini vecibelere uygun bir evlilik gerçekleşmesi gerekir. Evlilik yoluyla mutlu bir aile kurumu oluştururken önem verilmesi gereken en önemli husus, eş olacak kişinin İslami kurallara göre seçilmesidir. Çünkü aile kurumu Müslümanlığın kutsal sayılan en önemli temel taşıdır.

Dinine bağlı bir şekilde hayatını sürdüren Müslüman kişiler, evliliklerini de İslami kuralar çerçevesinde gerçekleştirmelidir. Hayat arkadaşı seçiminden başlayarak mutlu ve huzurlu bir yuvaya sahip olabilmek için… Kur’an’da geçenlere riayet edilmelidir. Çünkü yüce kitabımız evlenmek isteyen kişilerin dini hassasiyet sahibi olmalarını buyurmuştur. İslami ve dini değerlere göre yaşayan, evliliklerini buna göre inşa eden kişiler islami evlilik yapmış olur. Bu tür evliliklerin belirli kuralları ve çizgileri vardır. Örneğin İslami evlilik yapmak isteyen kişiler… “giyim tarzı, aile yapısı, uyumlu olması, davranışları” gibi hususlara ekstra dikkat etmelidir. Tüm bu anlatılan esasların İslami temeller üzerine oturtulması gerekir.

İslami Evlilik ve Tanışma Evresi
İslamiyet’e göre evlenecek kişilerin tanışma ve görüşme evresi de yine dini esaslara göre yapılmalıdır. islami evlilik yolunda ilk tanışma döneminden aynı evi paylaşma dönemine kadar geçecek olan sürede kişilerin ailevi yapıları iyi irdelenmeli ve çiftlerin birbirleriyle olan ortak nokta ve uyumları gibi esaslara da çok büyük önem verilmelidir. Bu noktada oluşabilecek en büyük pürüz, İslami esaslara ne derece bağlı olunduğudur. Bu konudaki herhangi bir anlaşmazlık İslami evlilik esaslarına ters düşebilir ve kişiler daha evlenmeden huzursuzluk yaşanabilir. Bu tür anlaşmazlıkları gidermenin en etkili yolu kişilerin kendisi gibi inanç ve dini esaslara bağlılığı derecesinde birilerini bulmalarıdır.



İslami Evlilik İçin Altın Öneriler
Bu noktada siz değerli okurlarıma en önemli tavsiyem; arkadaşlık veya çöpçatan sitesi olmayan, yalnızca İslami esaslara göre ciddi evlilik yapmak isteyen kişilerin bir arada olduğu İslami evlilik sitelerini incelemenizdir. Çünkü bu tarz ciddi evlilik sitelerine üye olan kişilerin amacı gerçekten evlenmek ve huzurlu bir yuva sahibi olmak. Öyle ki güvenilirliklerine zeval gelmemesi adına editörler sürekli olarak kullanıcıları inceleyerek niyeti evlenmek olmayan kişileri derhal siteden uzaklaştırıyor. Kullanıcı şikâyetleri ise derhal işleme konuluyor.  Profiliniz sadece istediğiniz kişilere gösteriliyor büyük bir gizlilik esası hakim.

Bu sitelerin bahsettiğimiz artı özelliklerinin dışında şunu söylemeliyim ki maalesef her site bu derece kalitede değil bu konuda ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Çünkü bir evliliğin huzurlu ve mutu olabilmesi için İslami esaslara dayalı bir evlilik olması şüphesiz çok önemlidir. İslam dinine mensup kişiler olarak bu gerçeği asla göz ardı edemeyiz. İslam dininde evliliğin öneminden sanırım fazlasıyla bahsettik, bu sebepten ötürü eş adayımızı çok dikkatli bir şekilde analiz etmeli ve aynı dini değerlere sahip olduğumuzdan emin olmalıyız. Çünkü İslami evlilik yapabilmenin en önemli kriteri budur. Bunu gerçekleştirebilirsek yaşamımız boyunca mutlu ve huzurlu bir yuva sahibi olabiliriz.


Popüler Yazılar
6 yıl önce ciddi islami evlilik düşünen ve gönülden sevenler topluluğu

ciddi islami evlilik düşünen ve gönülden sevenler topluluğu

ciddi islami evlilik düşünenler ücretsiz profil oluşturup ilan verebilir.
6 yıl önce İslami Evlilikte tanışma ve öneriler

İslami Evlilikte tanışma ve öneriler

islami evlilik yolunda ilk tanışma döneminden aynı evi paylaşma dönemine kadar geçecek olan sürede
6 yıl önce İslami Evlilik Siteleri ile Dindar Bir Eş Bulabilir miyim?

İslami Evlilik Siteleri ile Dindar Bir Eş Bulabilir miyim?

islami evlilik siteleri, nasipse, gönülden sevenler
6 yıl önce Düğün öncesi yapılması gereken hazırlıklar

Düğün öncesi yapılması gereken hazırlıklar

düğün öncesi yapılması gereken hazırlıklar nelerdir
6 yıl önce islami evlilik düşünenler tanışmak isteyenler

islami evlilik düşünenler tanışmak isteyenler

ücretsiz mesajlaşmalı üyeliksiz evlilik sitesi
6 yıl önce Ücretsiz mesajlaşmalı üyeliksiz islami evlilik sitesi olur mu?

Ücretsiz mesajlaşmalı üyeliksiz islami evlilik sitesi olur mu?

hiçbir ücret ödemeden süresız ve sınırsız mesalaşma ve profil oluşturma.
6 yıl önce İslami evlilik sitesi nasıl olmalı?

İslami evlilik sitesi nasıl olmalı?

İslami evlilik sitesi nasıl olmalı?
6 yıl önce Ciddi evlilik sitesi ile evlenmek isteyenler var mı?

Ciddi evlilik sitesi ile evlenmek isteyenler var mı?

Ciddi evlilik sitesi ile evlenmek isteyenler var mı?
6 yıl önce Evlilik Siteleri ile Mutlu bir yuva kurmak

Evlilik Siteleri ile Mutlu bir yuva kurmak

islami evlilik sitelerinde gerçek evlilik yapılabilir mi yuva kuranlar var mı
6 yıl önce En iyi ve Ücretsiz İslami Evlilik Siteleri

En iyi ve Ücretsiz İslami Evlilik Siteleri

en iyi ve en çok ziyaretçisi olan gerçek islami evlilik siteleri