Düğün öncesi yapılması gereken hazırlıklar
23/12/2018 - 11:16 tarihinde yayınlandı

İnsanın en mutlu anı, hayatını en sevdiği, en güvendiği bir kişi ile birleştirmektir. Ancak bu güzel olayın, en unutulmaz günün öncesinde hazırlık aşamaları da artık aylar öncesinden düşünülüyor. Adım adım evliliğe doğru, hazırlıkları nasıl yapmalısınız bu yazımızda bunu ele alacağız. İşte bir düğüne doğru ilerlerken, harika bir düğün ve evlilik için ideal evlilik hazırlıkları…
Evlilik Hazırlıkları Listesi


Mutlu ve mesut bir yuva kurmak, hayatınızı başka bir insanla birleştirmek ve onunla artık iki ayrı kişi değil de tek bir kişi gibi olup bir aile kurmak için evlilik kararı aldınız. Evliliğe doğru ilerlerken heyecan dolu olduğunuzu biliyoruz. Ancak hazırlık aşaması biraz yorucu olabilir! İlk aşama, tabii ki en az birkaç ay önceden.. rezervasyonunuzu yaptırmanız gereken düğün salonu aşaması. Artık tabii ki salon düğünleri tek seçenek değil, kır düğünleri de gayet keyifli olabiliyor. Ancak bütçenize göre, yapacağınız masrafa göre iki seçenek de ideal olabilir. Düğün salonu en az altı ay önceden belirlenmelidir. Erkek tarafı ve kız tarafı, düğün salonu ile ilgili evlilik hazırlıkları sürerken görüşmelidir. Ailelerin evlilik konusundaki bütçelerine göre uygun bir salon tutulmalıdır.


Yalnızca salon değil, evlilik hazırlıkları konuşulmaya başlandığında artık nikah şekerlerini, düğünün yemekli mi yoksa yemeksiz mi olacağını, kaç kişiye davetiye gönderileceğini ve hatta davetiye modelinin nasıl olacağını konuşmanın da sırası gelmiştir.


Bunlar ufak detaylar olarak görülebilir ancak kimlere davetiye gönderileceği dahi çok önemli bir husustur. Düğüne davet etmeyi unuttuğunuz bir yakınınız çok kırılabilir… Her ne kadar koşturmaca içinde geçse de, hayatınızın en mutlu günüyle sonuçlanacak bu yorucu evlilik hazırlıklarında enerjinizi asla kaybetmeyin.

Evlilik Hazırlıkları Düğüne En Geç 2 Ay Kala Bitmiş Olmalı!


Düğüne dört ile iki ay kala arası aslında evlilik hazırlıklarının en önemli kısımları yapılmalıdır. Balayı konusunda karı koca anlaşmalı, yerin rezervasyonunu dahi yapmalıdır. Gelinlik modeli seçimine karar verilmeli, hatta provalara başlanmalıdır. Bunun dışında düğün günü davetlilere sunulacak olan pastanın modeline, tadına bile bakılmalıdır. Nikah şekerleri belirlenmelidir. Bu küçük detayları düğünden iki ay kala çözerseniz, evlilik hazırlıkları sizi tahmin ettiğiniz kadar yormayacaktır.


Düğün Fotoğrafçısı ile Anlaşmak


Düğünden yaklaşık iki hafta önce artık düğün öncesi bu anları ölümsüzleştirecek profesyonel bir fotoğrafçı ile anlaşmanın zamanı gelmiştir. Ortalama olarak bir günlük dış çekim için 250 tl ile 500 tl arası alan düğün fotoğrafçıları, evlilik hazırlıklarında bazen unutulabilen ama önemli detaylardandır. Eğer tanıdık birisi ile anlaşırsanız, bu işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda bütçenizi de çok fazla zorlamayacaktır.


Evlilik Öncesi Kadınlar İçin Cilt Bakımı


Düğüne bir hafta kala, gelinler için en ideal cilt bakımı dönemidir. Düğün günü unutulmaz bir güzellikle dikkatleri üzerinizde toplamak istiyorsanız, cilt bakımı konusunda kararınızı vermeli hatta provanızı yapmalısınız. Bir hafta on gün kala, artık evlilik hazırlıklarında sona gelinmiş demektir. Kadın kadına gidilen hamam sefası de bu cilt bakımı için çok ideal bir dönem olabilir.


Evin Hazır Hale Getirilmesi


Belki çok az değindik ancak düğün gününe bir hafta kala evin tamamen hazır olması gerekiyor. Bu konuda Türkiye’de net bir adet söz konusu değildir. Evlilik hazırlıkları konusunda ev ve eşyaların tamamlanması her ne kadar en önemli konulardan olsa da Muğla yöresi gibi bazı yörelerde kız tarafı evi düzer, bazı yörelerde ise erkek tarafı. Ancak günümüzün makul ev adeti hem gelinin hem de damadın tarafının bu konuda bütçesine uygun bir şekilde yardımcı olması, yeni çifte güzel bir yuva hazırlamasıdır.


Düğün Günü Neler Yapılmalı?


Tamamen sakin olmanız gereken özel bir gün. Düğün günü sabah erkenden kalkıp iyi bir kahvaltı yapmanızı öneriyoruz. Düğüne dair davetiyeler, masa yerleşimleri ve menüler eksiksiz bir şekilde belirlendikten sonra sıra artık sizdedir… Öğlen gibi herkesin davet edildiği nikah törenine, ardından da birçok konuğun sizi beklediği, hayatınızın en önemli gecesi olan düğün gecesine doğru adımınızı atın… Gelinler hazırlıklarını yapsın, erkekler ise damat traşını olup sağdıcı ile düğün yerine doğru emin adımlarla ilerlesin. Sonrası ise inşallah sevgi ve saygı çerçevesinde bir mutluluktan ibaret olacaktır.

Popüler Yazılar
6 yıl önce ciddi islami evlilik düşünen ve gönülden sevenler topluluğu

ciddi islami evlilik düşünen ve gönülden sevenler topluluğu

ciddi islami evlilik düşünenler ücretsiz profil oluşturup ilan verebilir.
6 yıl önce İslami Evlilikte tanışma ve öneriler

İslami Evlilikte tanışma ve öneriler

islami evlilik yolunda ilk tanışma döneminden aynı evi paylaşma dönemine kadar geçecek olan sürede
6 yıl önce İslami Evlilik Siteleri ile Dindar Bir Eş Bulabilir miyim?

İslami Evlilik Siteleri ile Dindar Bir Eş Bulabilir miyim?

islami evlilik siteleri, nasipse, gönülden sevenler
6 yıl önce Düğün öncesi yapılması gereken hazırlıklar

Düğün öncesi yapılması gereken hazırlıklar

düğün öncesi yapılması gereken hazırlıklar nelerdir
6 yıl önce islami evlilik düşünenler tanışmak isteyenler

islami evlilik düşünenler tanışmak isteyenler

ücretsiz mesajlaşmalı üyeliksiz evlilik sitesi
6 yıl önce Ücretsiz mesajlaşmalı üyeliksiz islami evlilik sitesi olur mu?

Ücretsiz mesajlaşmalı üyeliksiz islami evlilik sitesi olur mu?

hiçbir ücret ödemeden süresız ve sınırsız mesalaşma ve profil oluşturma.
6 yıl önce İslami evlilik sitesi nasıl olmalı?

İslami evlilik sitesi nasıl olmalı?

İslami evlilik sitesi nasıl olmalı?
6 yıl önce Ciddi evlilik sitesi ile evlenmek isteyenler var mı?

Ciddi evlilik sitesi ile evlenmek isteyenler var mı?

Ciddi evlilik sitesi ile evlenmek isteyenler var mı?
6 yıl önce Evlilik Siteleri ile Mutlu bir yuva kurmak

Evlilik Siteleri ile Mutlu bir yuva kurmak

islami evlilik sitelerinde gerçek evlilik yapılabilir mi yuva kuranlar var mı
6 yıl önce En iyi ve Ücretsiz İslami Evlilik Siteleri

En iyi ve Ücretsiz İslami Evlilik Siteleri

en iyi ve en çok ziyaretçisi olan gerçek islami evlilik siteleri